Αναζωογόνηση του δέρματος γύρω από τα μάτια με λέιζερ

Διαδικασίες ανανέωσης δέρματος με λέιζερ γύρω από τα μάτια • Η αναζωογόνηση με λέιζερ δεν επηρεάζει την όραση. Δεν υπάρχει κίνδυνος βλάβης του κερατοειδούς.
 • Διάρκεια - 15-20 λεπτά.
 • Το δέρμα γύρω από τα μάτια γίνεται τεντωμένο και ελαστικό, επιτυγχάνεται αποτέλεσμα lifting.
 • Στις περισσότερες περιπτώσεις αρκεί 1 διαδικασία.

Η ουσία της διαδικασίας

Η ακτίνα λέιζερ λειτουργεί με θέρμανση. Τα κύτταρα του συνδετικού ιστού τραυματίζονται, έτσι οι ίνες κολλαγόνου συστέλλονται σε σφιχτές σπείρες και γεμίζουν τα κενά και το χόριο αναγεννάται. Ο μηχανισμός για το σχηματισμό νέου συνδετικού ιστού τίθεται σε κίνηση. Οπτικά, αυτή η διαδικασία μοιάζει με σύσφιξη του δέρματος.

Το αποτέλεσμα της διαδικασίας: το δέρμα γύρω από τα μάτια γίνεται τεντωμένο και ελαστικό, επιτυγχάνεται αποτέλεσμα ανύψωσης. Η φλεβική εκροή βελτιώνεται επίσης, έτσι το χρώμα ομαλοποιείται, οι μώλωπες κάτω από τα μάτια εξαφανίζονται και τα αγγεία δεν λάμπουν μέσω της επιδερμίδας. Το πρήξιμο κάτω από τα μάτια εξαλείφεται με τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της λεμφικής παροχέτευσης. Η μικροκυκλοφορία του υγρού ομαλοποιείται, έτσι το πρήξιμο κάτω από τα μάτια εξαφανίζεται.

Το λέιζερ αφαιρεί επίσης τους μώλωπες κάτω από τα μάτια εάν προκαλούνται από μελάγχρωση. Καταστρέφει τα κύτταρα που παράγουν χρωστική ουσία και το σκούρο φεύγει.

Εφικτό αποτέλεσμα μέσω της αναζωογόνησης με λέιζερ

Μετά τη θεραπεία του δέρματος γύρω από τα μάτια με ακτίνα λέιζερ, ο αριθμός και το βάθος των στατικών ρυτίδων μειώνονται και οι δυναμικές ρυτίδες εξομαλύνονται πλήρως. Βελτιώνεται το μικροανάγλυφο των βλεφάρων, τονίζεται το περίγραμμα των ματιών.

Το πρόσωπο φαίνεται φρέσκο και αναζωογονημένο. Καθώς ο τόνος των ιστών αποκαθίσταται, η προεξοχή του άνω βλεφάρου εξαλείφεται, οπτικά η εμφάνιση γίνεται πιο φωτεινή. Μειώνονται οι «σακούλες κάτω από τα μάτια», δημιουργείται η επίδραση των ορθάνοιχτων ματιών.

Οι κηλίδες ηλικίας ελαφρύνονται αφαιρώντας το κεράτινο στρώμα της επιδερμίδας και καταστρέφοντας τη χρωστική ουσία.

Ο αριθμός και η συχνότητα των διαδικασιών για την επίτευξη του αποτελέσματος

Ο ακριβής αριθμός των συνεδριών καθορίζεται από την αισθητικό ξεχωριστά μετά τη διάγνωση της κατάστασης της περικογχικής ζώνης. Δεδομένου ότι το δέρμα γύρω από τα μάτια των νέων είναι λεπτό και λεπτό, μια θεραπεία αρκεί. Η αναζωογόνηση μετά από 40 χρόνια μπορεί να απαιτήσει αρκετές συνεδρίες για την αποκατάσταση της προηγούμενης ώθησης. Σε αυτή την περίπτωση, το αποτέλεσμα θα είναι πιο σταθερό και ανθεκτικό.

Σε ποιους απευθύνεται αυτή η διαδικασία;

Για την εξάλειψη των καλλυντικών ελαττωμάτων, πραγματοποιείται θεραπεία με λέιζερ του δέρματος γύρω από τα μάτια. Μετά από 25 χρόνια, οι ασθενείς διορθώνουν τα πρώτα σημάδια φωτογήρανσης και αποτρέπουν τις αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία. Στην ηλικία των 45-50 ετών, η αναζωογόνηση με λέιζερ επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος. Οι ασθενείς εγγράφονται σε μια συνεδρία για να αντιμετωπίσουν τις ρυτίδες, το πιο σκούρο δέρμα και τα πεσμένα βλέφαρα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της αναζωογόνησης με λέιζερ

Το αναζωογονητικό αποτέλεσμα δεν είναι αισθητό μόνο στα βλέφαρα, αλλά σε ολόκληρο το άνω τρίτο του προσώπου. Η αναζωογόνηση του δέρματος γύρω από τα μάτια βελτιώνει τη συνολική αντίληψη του προσώπου.

Ένα καλό αποτέλεσμα με χαμηλό κόστος σε σύγκριση με την πλαστική χειρουργική. Το λέιζερ πήζει τα αγγεία, αποτρέποντας έτσι την αιμορραγία. Τα σύγχρονα λέιζερ χαρακτηρίζονται από εξαιρετικά ακριβείς ρυθμίσεις. Αυτό βοηθά τον γιατρό να ρυθμίσει τη διείσδυση του πίδακα σε ένα αυστηρά καθορισμένο βάθος (δεν υπάρχει κίνδυνος εγκαυμάτων και ουλών σε λεπτό δέρμα).

Οι ασθενείς δεν πρέπει να φοβούνται ότι οι περιοχές των βλεφάρων που έχουν υποστεί θεραπεία θα είναι ορατές στο φόντο ολόκληρου του προσώπου. Το κωνικό λέιζερ χαρακτηρίζεται από την απουσία ζώνης οριοθέτησης, δηλ. H. τα όρια μεταξύ των επεξεργασμένων και των μη επεξεργασμένων περιοχών διαγράφονται.

Παρά τα πολλά πλεονεκτήματα, το αποτέλεσμα της διαδικασίας είναι μόνο προσωρινό. Μετά από 1, 5-2 χρόνια απαιτείται δεύτερη συνεδρία. Το λέιζερ δεν μπορεί να εξομαλύνει πλήρως τις στατικές ρυτίδες, απλώς τις σπρώχνει ελαφρώς προς τα έξω.

Ενδείξεις για τη διαδικασία

 • δυναμικές και στατικές ρυτίδες, "πόδια της χήνας" στις εξωτερικές γωνίες των βλεφάρων, ρυτίδες κατά μήκος της κοιλότητας των δακρύων.
 • "σακούλες" και πρήξιμο στο κάτω βλέφαρο.
 • σχετιζόμενη με την ηλικία πτώση των βλεφάρων.
 • απουσία ορατού κινητού βλεφάρου λόγω προεξοχής δέρματος.
 • κακή ποιότητα δέρματος - απώλεια ελαστικότητας, χαλαρότητα, μειωμένος τόνος και στρεβλότητα.
 • διεσταλμένα τριχοειδή αγγεία γύρω από τα μάτια.
 • έντονες δακρυϊκές πτυχές.
 • Δερματικά ελαττώματα ως αποτέλεσμα μηχανικής βλάβης.

Οι νεαροί ασθενείς καταφεύγουν στην αναζωογόνηση με λέιζερ για μαύρους κύκλους και μώλωπες κάτω από τα μάτια, κηλίδες ηλικίας και ξηρότητα.

αντενδείξεις

Η διαδικασία δεν είναι πάντα ασφαλής. Ο γιατρός θα αρνηθεί να πραγματοποιήσει μια συνεδρία εάν:

 • εξασθενημένη πήξη του αίματος?
 • χρόνια επιπεφυκίτιδα?
 • δερματολογικές παθολογίες - λεύκη, δεμοδήκωση, έκζεμα κ. λπ.
 • Τάση για υπερμελάγχρωση.

Σχετικοί περιορισμοί της ανανέωσης του δέρματος με λέιζερ γύρω από τα μάτια:

 • Επιδείνωση του κοινού κρυολογήματος, ιογενείς λοιμώξεις, ατοπική δερματίτιδα.
 • Περίοδος εγκυμοσύνης και θηλασμού.
 • τοπική φλεγμονή στο πρόσωπο, επιδείνωση της ακμής και των ελκών.
 • πρόσφατο χημικό peeling (πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες).
 • Λήψη φαρμάκων που αυξάνουν την ευαισθησία του δέρματος στο φως. Η διαδικασία καθυστερεί κατά 1, 5 χρόνο.
 • Φρέσκο μαύρισμα.

Με αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση και σύνδρομο ξηροφθαλμίας λόγω διαταραχής της λειτουργίας του δακρυϊκού αδένα, ο γιατρός εξετάζει κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Πώς γίνεται η διαδικασία

Ο γιατρός επιλέγει τις ρυθμίσεις λέιζερ ξεχωριστά για κάθε άτομο, λαμβάνοντας υπόψη το πάχος του δέρματος και τα υπάρχοντα προβλήματα.

Η αναζωογόνηση με λέιζερ στην περιοχή των ματιών πραγματοποιείται σε εξωτερικά ιατρεία. Ο ασθενής επιτρέπεται να πάει σπίτι αμέσως μετά τη συνεδρία.

εκπαίδευση

Στη διαβούλευση, ο κοσμετολόγος καθορίζει τα προβλήματα και επιλέγει τη μέθοδο έκθεσης. Συνιστάται να αποφεύγετε τον ήλιο και να χρησιμοποιείτε αντηλιακό για μια εβδομάδα πριν το ραντεβού.

Στο σπίτι, πριν από τη συνεδρία, πρέπει να αφαιρέσετε τους φακούς επαφής και να μην εφαρμόσετε διακοσμητικά καλλυντικά.

βήματα της διαδικασίας

 1. Ο γιατρός καθαρίζει και απολυμαίνει πλήρως το πρόσωπο.
 2. Ένα μούδιασμα gel εφαρμόζεται στο δέρμα.
 3. Η περιοχή θεραπείας αντιμετωπίζεται με μια συσκευή που παράγει ακτίνα λέιζερ.
 4. Εφαρμόζεται προστατευτική κρέμα.

Αποκατάσταση και συστάσεις για περιποίηση δέρματος μετά τη διαδικασία

Μετά τη συνεδρία, το δέρμα των βλεφάρων συσφίγγει, το πρήξιμο αυξάνεται, εμφανίζεται ξεφλούδισμα και είναι πιθανό ένα ελαφρύ μυρμήγκιασμα. Το κάψιμο και η ερυθρότητα επεκτείνονται στους κροτάφους και στα ζυγωματικά. Αυτή είναι μια φυσιολογική αντίδραση που θα υποχωρήσει από μόνη της μετά από 2-3 ημέρες. Το κάψιμο υποχωρεί μετά από λίγες ώρες.

οδηγίες φροντίδας

Δεν χρειάζεται να πλένετε το πρόσωπό σας την ημέρα της διαδικασίας. Οι ιστοί πρέπει να θεραπεύονται με αντισηπτικό πολλές φορές την ημέρα και προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη Β (παράγωγο του παντοθενικού οξέος) πρέπει να εφαρμόζονται για να επιταχύνουν την αναγέννηση και την ταχεία επούλωση των τραυματισμένων περιοχών. Μετά τη θεραπεία, η αίσθηση της έντασης εξαφανίζεται.

Πριν βγείτε έξω, βάλτε αντηλιακό με SPF 50 και προστατέψτε τα μάτια σας με γυαλιά ηλίου.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε φακούς επαφής τις πρώτες μέρες. Πρέπει να αντικατασταθούν από γυαλιά.

Τι δεν πρέπει να κάνετε μετά την ανανέωση ματιών με λέιζερ

Το λέιζερ αυξάνει την ευαισθησία του δέρματος, επομένως ισχύουν οι παρακάτω περιορισμοί για ένα μήνα:

 • απαγορεύεται οποιαδήποτε θερμική επίδραση - άμεσο ηλιακό φως, επίσκεψη σε λουτρό, πισίνα.
 • Δεν μπορείτε να τρίβετε και να τρίβετε το πρόσωπό σας.
 • αξίζει να εγκαταλείψουμε το ξεφλούδισμα.
 • απαγορεύεται να αγγίζετε τα βλέφαρα με τα χέρια σας.
 • χωρίς προϊόντα που περιέχουν αλκοόλ και οξύ, εφαρμόστε ρετινόλη στο πρόσωπο.
 • Οι κρούστες της φλούδας δεν πρέπει να σχίζονται για να αποφευχθεί η μόλυνση.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, τα ενεργά αθλήματα απαγορεύονται γιατί. βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Πιθανές επιπλοκές μετά τη διαδικασία

Η αναζωογόνηση του δέρματος γύρω από τα μάτια με λέιζερ είναι ασφαλής και δεν επηρεάζει την όραση. Ο κίνδυνος αρνητικών συνεπειών παραμένει εάν δεν τηρούνται οι κανόνες αποκατάστασης και αποκρύπτονται οι αντενδείξεις από τον γιατρό.

Πιθανές επιπλοκές:

 • εγκαύματα. Εξηγείται επηρεάζοντας μια περιοχή μεγαλύτερη από τον προβλεπόμενο χρόνο.
 • προσχώρηση μιας λοίμωξης. Εμφανίζονται όταν οι κρούστες αγγίζονται με βρώμικα χέρια.
 • Χρωματισμός. Εμφανίζεται όταν βρίσκεστε στον ήλιο και παραμελείτε το αντηλιακό.

Το κλειδί για μια επιτυχημένη διαδικασία είναι ο εξειδικευμένος γιατρός και ο σύγχρονος εξοπλισμός. Σε αυτή την περίπτωση, ο κίνδυνος επιπλοκών είναι σχεδόν μηδενικός και οι παρενέργειες με τη μορφή ερυθρότητας και πρηξίματος εξαφανίζονται γρήγορα.

Συνδυασμός αναζωογόνησης ματιών με laser με άλλες επεμβάσεις

Για μεγαλύτερο αποτέλεσμα, μετά την αναζωογόνηση του δέρματος γύρω από τα μάτια, μπορείτε να κάνετε λίφτινγκ μετώπου και φρυδιών.

Μετά από μερικές εβδομάδες, μπορείτε να κάνετε θεραπεία αλλαντίασης στο μέτωπο και ανάμεσα στα φρύδια.

Για να επιτύχετε ισχυρό lifting κατά της γήρανσης, συνιστάται συνδυασμός laser και βιοαναζωογόνησης. Αυτό ενισχύει το πλαίσιο των βλεφάρων, κορεσμό των κυττάρων του δέρματος με υαλουρονικό οξύ. Αυτό θα εξαλείψει την ξηρότητα και τα πόδια της χήνας. Σε νεαρή ηλικία το laser συνδυάζεται με μεσοθεραπεία. Τα σύμπλοκα βιταμινών και μικροστοιχείων αυξάνουν τον τόνο και διεγείρουν τον μεταβολισμό των κυττάρων.

Εάν θέλετε να βελτιώσετε την ποιότητα του δέρματος γύρω από τα μάτια, να συσφίξετε το χόριο και να αποκαταστήσετε την ώθηση, συνιστάται συνδυασμός λέιζερ CO2 με διαδικασίες έγχυσης.

Εάν είναι απαραίτητο να εξομαλυνθούν μόνο οι προκύπτουσες μιμικές ρυτίδες και να εξαλειφθεί η υπερτονία των κυκλικών μυών, τότε η θεραπεία με αλλαντίαση πραγματοποιείται 2-3 εβδομάδες πριν από την αναζωογόνηση με λέιζερ.

Εάν είναι απαραίτητο να διορθωθούν οι στατικές πτυχές, να αφαιρεθούν οι «σακούλες» και να μειωθεί η σοβαρότητα της δακρυϊκής κοιλότητας, το πλαστικό περιγράμματος με υαλουρονικά πληρωτικά πραγματοποιείται μετά την αναζωογόνηση με λέιζερ.

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με την ανανέωση του δέρματος με λέιζερ γύρω από τα μάτια

 1. Σε ποια ηλικία μπορεί να πραγματοποιηθεί ανάπλαση δέρματος με λέιζερ γύρω από τα μάτια;

  Οι συνεδρίες είναι μόνο για ενήλικες.

 2. Πόσο διαρκεί η αποκατάσταση;

  Ο συνολικός χρόνος αποκατάστασης είναι ένας μήνας. Κατά κανόνα, μετά από 5-7 ημέρες δεν υπάρχουν πλέον ίχνη θεραπείας.

 3. Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα μετά την ανανέωση με λέιζερ;

  Για άτομα με λεπτό και ευαίσθητο δέρμα, το αποτέλεσμα διαρκεί τουλάχιστον 8-10 μήνες. Στους περισσότερους ασθενείς, η σφριγηλότητα και η ελαστικότητα του δέρματος διατηρείται για 1, 5 χρόνο.

 4. Είναι η διαδικασία κατάλληλη για άνδρες;

  Ναι είναι.

 5. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ laser peeling και laser resurfacing;

  Το peeling διεισδύει στα βαθιά στρώματα του δέρματος και η επίδρασή του δεν ελέγχεται με ακρίβεια στο μικρόμετρο, όπως συμβαίνει με την αναζωογόνηση με λέιζερ.

 6. Είναι επώδυνη η θεραπεία με λέιζερ ματιών;

  Η διαδικασία είναι καλά ανεκτή λόγω της τοπικής αναισθησίας.